Keller voltooit projecten in bijna elk land ter wereld met alledaagse multinationale bouwplaatsen

Ons SMS2a-project heeft echter een nieuw record gevestigd.

Van de ongeveer 20 medewerkers die zowel op als buiten de locatie werken voor onze Noorse dochteronderneming Keller Geoteknikk AS in Oslo, zijn er maar liefst tien verschillende nationaliteiten.

Onze Business Unit South East and Nordics (SEN) is altijd trots geweest op haar diverse en multiculturele personeelsbestand. Alleen al in deze business unit is Keller vertegenwoordigd in negen landen waar nog meer talen worden gesproken - Zwitserland heeft bijvoorbeeld vier landstalen: Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans. En toen Noorwegen, Zweden en Finland in januari van dit jaar lid werden van de BU, mochten we nog meer talen verwelkomen.

Divers personeelsbestand, diverse vaardigheden

De landen van herkomst van het projectteam zijn ook divers. Slechts zeven van de ongeveer twintig werknemers hebben een Noors paspoort. De anderen zijn afkomstig uit negen verschillende landen, namelijk Oostenrijk, Duitsland, Griekenland, Kenia, Litouwen, Polen, de Filippijnen, Turkije en de VS.

“Ze hebben allemaal niet alleen verschillende culturele achtergronden, maar ook de meest uiteenlopende professionele vaardigheden, die we bij dit uitdagende project goed kunnen gebruiken en die elkaar goed aanvullen. Een ding hebben ze echter gemeen: ze behoren allemaal tot de Keller familie”, zegt Dominik Gächter, Regional Manager Noorwegen.

Nieuwe spoorlijn

Voor het SMS2a-project bouwt Keller een ontgravingskuil met behulp van het droge diepe grondmenging (DDSM) -proces voor een nieuwe, ongeveer 10 km lange spoorlijn die door de stad Moss zal gaan. Bijkomende methoden zoals jetgrouting worden gebruikt om de snelle kleigrond die in Noorwegen en Zweden voorkomt, te verbeteren.

Terwijl dit opwindende project vorm blijft krijgen, zal het team, geleid door Dominik Gächter, volop gelegenheid hebben om te leren van de culturen en talen van hun collega's ter plaatse, een uniek levend en werkend voorbeeld van diversiteit.